Weerstand bij de hulpverleners / gemiste kans : getuigenis over de leidensweg van Edith in de publicatie "Libera Me, Over euthanasie en psychisch lijden. Lieve Thienpont", Witsand Uitgevers.

Donderdag, 23 april 2015, in Gent, vond de presentatie plaats van het boek Libera Me, Over euthanasie en psychisch lijden. Lieve Thienpont. Witsand Uitgevers ».

Meer dan aangrijpende avond met indruk van rust en sereniteit. Naast de presentatie van deze publicatie, hebben vier personen - van dichtbij geconfronteerd met psychisch lijden, hun eigen of die van een familielid – aanvaard te getuigen: E., die na goedkeuring van haar verzoeken om euthanasie, haar keuze voor euthanasie bevestigd; M., die na goedkeuring van haar verzoeken om euthanasie, haar keuze bevestigt een kans te geven aan het leven; M., die intiem het pad beleefd heeft die haar vriend naar euthanasie leidde; Ik, die getuigd over de beproevingen van Edith die niet geluisterd werd.

Nog bedankt aan de drie andere getuigen voor de kracht van de immens menselijke ogenblikken samen donderdag avond doorgebracht. E., M, en M, jullie getuigenissen hebben mij tot in het diepste van mien brugsen herte bereikt. Ik voelde mij zo intiem dicht bij jullie verhalen dat jullie voorgoed deel uitmaken van mijn gedachten, alsof ik jullie altijd gekend heb, net gelijk teergeliefde verwanten. Ons verhalen, vier invalshoeken, aangrijpend puzzelstukjes van een complex geheel, ons mens zijn. Alsof wij gevieren slechts één supra persoon waren die zijn diepmenselijke complementaire complexiteit weerspiegelde. Bedankt Dr. Thiepont mij de opportuniteit gegeven deel te nemen aan een zo intens samen één voelen. Met twee woorden blijft deze bijzonder existentiële avond diep in mijn geheugen geprint: luisterbereidheid en erkenning. Na deze avond voel ik mij minder eenzaam, zelfs iets sterker. Na onderdrukkend regen blijft hoop voor verlossend zonneschijn.

Op verzoek van familieleden van Edith is in deze blog een vertaling in het Frans van de getuigenis opgenomen in de publicatie "Libera Me, Over euthanasie en geestelijk lijden." Pagina's 46-49 onder de titel "Weerstand bij de hulpverleners / gemiste kans "

Ik wil Witsand Uitgevers bedanken die toegelaten hebben de vertaling in het Frans van mijn getuigenis in de blog aan Edith gewijd te publiceren.

Voor meer informatie over deze publicatie volgt de link: http://www.witsand.be/libera-me

Voor de franse versie  click op "Français" in het rechter boven hoek.