Mark Lukach over zijn vrouw Giulia :"Alles veranderde toen ik mijn suïcidale vrouw niet langer probeerde te genezen, maar gewoon naar haar begon te luisteren"

"Alles veranderde toen ik mijn suïcidale vrouw niet langer probeerde te genezen, maar gewoon naar haar begon te luisteren". HLN, Koen Van De Sype, 19 Juli 2017 Bron: My Lovely Wife Mark Lukach en zijn vrouw Giulia. © Instagram.

Uittreksel uit HLN :  "Het was als een soort van dans: zij vertelde dat ze uit het leven wilde stappen en ik probeerde haar te overtuigen dat het geen goed idee was. Het overtuigde haar nooit van iets. En die ene middag, helemaal uitgeput van het werk en alle zorgen over haar, kon ik niets meer uitbrengen. Ik zat daar gewoon en hield haar hand vast. Ze keek me verrast aan. En toen zei ze: 'Ik haat mezelf en ik wil sterven.' Opnieuw antwoordde ik niet. 'Ik wou dat ik nooit geboren was', ging ze verder. Nog meer stilte van mijn kant. En zo ging ze door, over haar getormenteerde gevoelens. Ik luisterde. Ik haatte wat ik hoorde, maar ik wist dat ze ten minste op dat moment veilig was. We stonden niet op een brug. Het waren maar woorden." En toen verbaasde ze Mark. "Bedankt dat je naar me geluisterd hebt', zei ze en ze gaf me een kus op mijn hand. 'Het is zo fijn om met jou te praten. Ik voel me een pak beter.' Ik had geen woord gezegd en besefte plots hoe weinig ik al naar haar geluisterd had, zonder haar te veroordelen of iets te willen doen. Ze wilde niet dat ik haar zei dat alles in orde zou komen. Dat hielp niet. Ze wilde gewoon dat ik luisterde naar de pijn die ze voelde. Dat alleen maakte dat het beheersbaarder voor haar werd."