Edith herinneren om het leven te waarderen

Jullie waren talrijk om ons na het vertrek van Edith te begeleiden, met ons het onbegrip te delen tussen het heldere levensbeeld dat ze uitstraalde in alles wat ze ondernam en de donkere last die ze met waardigheid verborg en tot in haar diepste zelf onderdrukte. Zij nam afscheid, verliet een parcours waar prachtige opflakkeringen  haar lieten herboren worden maar ook  afwisselden met somber wegzakken waarbij ze zichzelf verloor. We zijn niet in staat deze uitkomst te ontcijferen, maar uw steun is een grote hulp om dit eindpunt te aanvaarden en onze weg verder te zetten. Het is wel mogelijk onze herinneringen te koesteren en veel van uw getuigenissen helpen ons daar heerlijk in.

Diegenen die haar kenden gebruiken glinsterende adjectieven: "uitzonderlijke, stralend, oppassend, enthousiast, getalenteerd, intelligent, vrijgevig, hield van mensen, gepassioneerd, nieuwsgierig en dorstig naar kennis, met gezond verstand, met een ongeëvenaard gevoel voor humor en gevat antwoord; met charmante glimlach en ondeugende blik ...” Kleurschakeringen die ​het mooie, levendige portret helpen verfijnen dat  wij ons vormden van deze jonge vrouw, een kunstenares met een unieke relationele gevoeligheid. Dit is hoe we Edith zullen herinneren omdat dit is hoe zij met al haar kracht, wilde leven. Dit is wat zij was. Dit is wie zij was. 

Edith is vertrokken en we zetten onze reis verder, met voor altijd een deel van haar in ons. Met een glimlach zullen wij vandaag en in de komende dagen haar proberen te herinneren, onszelf door goede herinneringen wakker maken, zodat haar afreis licht op haar zou wegen. Als eerbetoon aan Edith, zou het prachtig zijn, mocht men, aan haar denkende, een vals probleem in perspectief kunnen plaatsen, zich kan verheugen van het leven te genieten, zoals zij dat zelf  wou kunnen. Dat zou haar bevallen, zij die de onbezorgden zo benijdde die met het minimum gelukkig en tevreden lijken te zijn.

Geef je de tijd om te zien dat het leven mooi is en voor u staat, zo dicht bij, binnen handbereik